cara kembangkan doh dalam masa 30 minit

Teknik ni boleh diguna untuk kembangkan pelbagai jenis doh. Doh pau ke, doh roti ke, doh donut ke, semua jenis doh yang menggunakan yis la.

Pernah tak korang perap doh, dengan kain lembap tapi doh tak naik-naik/ tak kembang pun walaupun dah tunggu lebih dari sejam? Untuk makluman korang, doh akan cepat kembang kalau suhu panas.

Kalau time kita uli doh tu tengahari panas, just masukkan doh dalam bekas bertutup, jemur je kat luar selama sejam. Tapi kalau kita buat malam ke, atau time hujan ke, boleh la guna teknik nie.



 Mula-mula, masukkan doh dalam bekas steel bersaiz sederhana.



Kemudian, ambil periuk pengukus, dan masukkan air yang mendidih.



Letakkan bekas doh tadi ditengah-tengah air didih.



Tutup periuk pengukus & biarkan selama 30 minit.



Ok Dah kembang membukit yer. 30 minit je..

Selamat Mencuba....!

About Unknown

GERAKAN HARAPAN BARU..PAKATAN HARAPAN RAKYAT...PUTRAJAYA DI TUJU..ISLAM DI SANJUNG...PAS FOR NOTHING..ISIL IMPIAN KU...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments :

Catat Ulasan

SEGALA KOMEN KOMEN DARI AKTIVITI DI SINI ADALAH ATAS TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN ITU SENDIRI DAN KOMEN KOMEN DARI ADMIN HANYALAH BERBENTUK CADANGAN DAN BUKAN HASUTAN....ADA OTAK FIKIR FIKIRKANLAH ATAS PERTIMBANGAN DIRI SENDIRI