Bahan-bahan ( 4 ~ 5 orang )
5 ekor ikan cencaru saiz sedang(bersihkan lumur dengan garam dan kunyit serbuk)
2 biji bawang merah
2 biji bawang putih
4 biji cili merah 15 biji cili padi
2 sudu makan serbuk cili Sebesar ibu jari belacan
10g ikan bilis 1 camt asam jawa ( 2 camb air asam ) Garam dan gula secukup rasa
Minyak secukupnya untuk menggoreng dan menimis Kisar semua bahan
Cara-cara Goreng ikan hingga masak dan ketepikan, letak dalam bekas Panaskan minyak dan tumiskan bahan kisar hingga wangi dan kering Masukkan air asam, garam dan gula rasakan ikut selera. Masukkan bawang besar yg di mayang kasar gaul rata. Curahkan ke atas ikan dan sedia dihidangkan.
0 comments :
Catat Ulasan
SEGALA KOMEN KOMEN DARI AKTIVITI DI SINI ADALAH ATAS TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN ITU SENDIRI DAN KOMEN KOMEN DARI ADMIN HANYALAH BERBENTUK CADANGAN DAN BUKAN HASUTAN....ADA OTAK FIKIR FIKIRKANLAH ATAS PERTIMBANGAN DIRI SENDIRI