resepi kuih lompang jagung krim



Bahan-bahan ( 50 biji )

2 cawan tepung beras } diayak
4 sb tepung kanji/ubi } bersama
1 tin jagung krim* (425g)
1 cawan gula halus* (akak guna 3/4 cwn)
4 cawan air*
1/2 sk garam
1 sk air kapur (opt)
1/2 sk esen jagung (opt)
sedikit pewarna kuning


Cara-cara

1. Panaskan dahulu acuan lompang yang disapu minyak di dalam
    periuk  kukusan.

2. Kisar bahan2 bertanda * dan campurkan dengan bahan2 yang lain
    sambil dikacau sebati.

3. Tuang adunan ke dalam acuan lompang tadi.

4. Kukus kuih selama 15 min. Sejukkan kuih dan boleh dihidangkan
    dengan kelapa parut kukus.

About Unknown

GERAKAN HARAPAN BARU..PAKATAN HARAPAN RAKYAT...PUTRAJAYA DI TUJU..ISLAM DI SANJUNG...PAS FOR NOTHING..ISIL IMPIAN KU...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments :

Catat Ulasan

SEGALA KOMEN KOMEN DARI AKTIVITI DI SINI ADALAH ATAS TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN ITU SENDIRI DAN KOMEN KOMEN DARI ADMIN HANYALAH BERBENTUK CADANGAN DAN BUKAN HASUTAN....ADA OTAK FIKIR FIKIRKANLAH ATAS PERTIMBANGAN DIRI SENDIRI