rakyat malaysia bazirkan 8,000 tan bahan makanan
GAMBAR fail menunjukkan sisa makanan yang dibuang oleh pihak restoran di hotel-hotel sekitar Pulau Pinang .
Rakyat Malaysia di katakan membuang makanan sehingga 8,000 tan atau lapan juta kilogram (kg) sehari dan jumlah itu mampu menampung bekalan makanan untuk enam juta orang.
Kos pengurusan sisa pepejal termasuk makanan yang dibuang itu juga melibatkan kos berbilion-bilion ringgit.
Peratusan komposisi sisa makanan didapati meningkat sebanyak 15 hingga 20 peratus pada musim-musim perayaan termasuk hari raya dan bulan Ramadan.
0 comments :
Catat Ulasan
SEGALA KOMEN KOMEN DARI AKTIVITI DI SINI ADALAH ATAS TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN ITU SENDIRI DAN KOMEN KOMEN DARI ADMIN HANYALAH BERBENTUK CADANGAN DAN BUKAN HASUTAN....ADA OTAK FIKIR FIKIRKANLAH ATAS PERTIMBANGAN DIRI SENDIRI